Gewoonlijk ervaart u een fout met een blauw scherm tijdens het upgradeproces vanWindows 10, tijdens het opstarten of willekeurig wanneer u uw laptop of desktop actief gebruikt. Het meest frustrerende is dat je alleen een effen blauwe achtergrond en een droevig personage ziet zonder voldoende waardevolle informatie om de echte oorzaak van het probleem te achterhalen. Vanaf Windows versie 1903 is met name dit onderdeel sterk verbeterd. Nadat een update geïnstalleerd is, wordt de gebruiker op de hoogte gesteld dat het apparaat moet herstarten. Het is mogelijk om dit voor een gezette tijd te negeren of een tijdstip te kiezen die beter past of gelijk te herstarten. De deadline begint bij versie 1903 te tellen vanaf het moment dat de Windows 10-stuurprogramma update wordt aangeboden.

  • Dat er “zoveel” problemen staan, en niet alleen hier maar óók bij andere links ( bv “zwart scherm”) is evident, je gaat je problemen met je fiets niet bij de bakker melden.
  • Klik in het scherm Geavanceerde opties op de optie Instellingen voor UEFI-firmware.
  • Het verhuizen is daardoor niet mogelijk of heel omslachtig.
  • Denk aan stroomuitval, ontbrekende stuurprogramma’s of een fout in de update.

Met name Windows 10 Pro-gebruikers moeten hiervoor terug de Group Policy Editor in. In oudere versies van Windows kon je automatische updates volledig uitschakelen, waardoor je zelf volledige controle had over het updaten van je besturingssysteem. Hier zitten natuurlijk risico’s aan vast, en daarom heeft Microsoft besloten om vanaf Windows 10 mensen niet langer de mogelijkheid te bieden om het besturingssysteem niet te updaten. Er zijn echter een aantal omwegen, zodat je automatische updates toch kunt uitschakelen. Automatische updates zijn handig als je je Windows-pc altijd up-to-date wilt houden. Maar er kunnen momenten zijn dat je dit liever niet wilt, bijvoorbeeld omdat je eerst wilt wachten totdat alle kinderziektes van een update zijn verholpen.

Bedankt voor je berichtje, zou je eens in het configuratiescherm onder systeem en beveiliging, problemen detecteren en oplossen en dan klikken op problemen met Windows update oplossen. Ook ik heb windows 8.1 nu op mijn laptop en sindsdien heb ik geen draadloos internet meer. Via mijn smartphone kan ik wel met laptop online gaan. Controleer uw computer op SteelSeries Engine software. Verwijder deze en probeer de update vervolgens opnieuw te installeren. Als de computer opnieuw is opgestart, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in op het netwerkaanmeldingsscherm.

Voorbeeld: Bijwerken Drivers Nieuwe Asus T300 Chi

Foutmelding 0xC004F061 betekent dat je geen geldige Windows-versie op je pc had staan. VOORDAT U gaat updaten/upgraden naar de nieuwe versie van Windows 10. Windows gaat nu automatisch bij Windows Update controleren of er stuurprogramma’s beschikbaar zijn. Als u toegang heeft tot het bureaublad, kunt u ook de Logboeken gebruiken om u te helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen en een oplossing te vinden. Nadat u de stappen hebt voltooid, zal SFC alle systeembestanden repareren met behulp van de lokale afbeeldingsbestanden om het probleem met het blauwe scherm op te lossen. Met de rechtermuisknop klikt u op het apparaat en selecteer de optie Apparaat uitschakelen.

Er is niets mis met mijn laptop, Windows 8 werkt goed, de upgrade van Windows 8.1 heeft m.i. Verdomme, alles uit, stekker er uit, accu er uit, overnieuw beginnen. De meest recente updates (die v.a. 20 januari) heb bij laten werken door Windows 8.1 gaf Windows aan dat ik mijn computer opnieuw op kon starten. Ik krijg bij de update van Win8 naar Win8.1 de kreet “windows 8.1 kan niet worden geinstalleerd”. Op de PC is UEFI disabled om een multiboot systeem mogelijk te maken met Linux Mint en Ubuntu Studio. Op je laptop zit een zogenaamde sneltoets waarmee je onder andere het touchpad aan en uit kan zetten.

waar printerstuurprogramma's windows 7'

De afbeeldingen hieronder illustreert een mogelijke opzet voor het gebruik van ringen. In dit kanaal krijgt de gebruiker updates aangeboden die nagenoeg klaar zijn voor de brede uitrol. Hierbij kun je alvast de nieuwe features testen, maar werk je met een stabiele versie van Windows 10. Deze updates zijn updates voor overige Microsoft producten zoals Office. Ook deze kunnen, net als drivers, met instellingen van WUfB worden in- of uitgeschakeld. Beheerders hebben de optie om deze functie in of uit te schakelen. Onderdelenupdates worden 2 keer per jaar gelanceerd, rond het voorjaar en rond de herfst.

Microsoft 365

Om dit op te lossen, start je gewoon je computer opnieuw op. Als opnieuw opstarten op de gewone manier niet lukt, druk je gewoon een tijdje op de aan / uit-knop totdat je pc wordt uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *